FAQ

 

Onderdeel technisch:

Hoe kan ik de trap voorbehandelen bij NIEUWBOUW?
Hout, de trap dient voorzien te zijn van een grondverf laag. 
Beton, voor deze trap is geen voorbehandeling vereist.

Hoe kan ik de trap voorbehandelen bij RENOVATIE?
Hout, de huidige bekleding zoals stoffering dient verwijderd te worden. De lijmresten dienen ook verwijderd te worden. Dit kan door het gebruik van een krabber, verf afbijtmiddel of met een handschuurmachine met een grove korrel schuurpapier van bijvoorbeeld 16 of 40. Indien de oude lijm op water basis is kunt u deze los weken van het hout. Het beste gaat dit met water verzadigde doeken, u kunt deze een paar uur op de traptreden laten liggen. Zodra de lijm week wordt kunt u deze eraf stekken met een krabber. De trap dient geheel vlak te zijn en vrij van lijmresten of laklagen.

Beton, de huidige bekleding zoals stoffering dient verwijderd te worden. De lijmresten dienen ook verwijderd te worden. Dit kan door het gebruik van een krabber, verf brander, verf afbijtmiddel of met een handschuurmachine met een grove korrel schuurpapier van bijvoorbeeld 16 of 40. Indien de oude lijm op water basis is kunt u deze los weken van het beton. Het beste gaat dit met water verzadigde doeken, u kunt deze een paar uur op de traptreden laten liggen. Zodra de lijm week wordt kunt u deze eraf stekken met een krabber.De trap dient geheel vlak te zijn en vrij van lijmresten of laklagen. Bij niet afgewerkte beton trappen dienen de trappen vuil- en vetvrij te worden opgeleverd.

Wat als de trap niet juist voor behandeld is op het moment van de plaatsingafspraak?
U kunt alsnog de nodige voorbereidingen aan de trap treffen en u maakt met ons een nieuwe plaatsingafspraak, er zal echter wel het afmeld tarief in rekening worden gebracht omdat de applicateur met onverrichte werkzaamheden terug moet keren. De mogelijkheid is er ook om alsnog de applicateur de voorbereidende werkzaamheden te laten uitvoeren. De werkzaamheden zullen conform de meerwerk prijzen worden uitgevoerd. Dit kan inhouden dat de werkzaamheden uitlopen en dat voor het aanbrengen van de flakestrap een nieuwe afspraak gemaakt moet worden.

Het advies is om er zeker van te zijn dat de trap juist is voorbereid, kijk hiervoor op deze pagina bij ‘Hoe kan ik de trap voorbehandelen?” of raadpleeg uw adviseur of dealer. Tevens zijn in de fotogalerij foto's van trappen te bekijken die correct zijn voorbehandeld.   

Hoe wordt de aansluiting van de wangen naar de muren gemaakt?
Veelal is het gewenst dat na plaatsing van de Flakestrap de randafwerking naar de muur met een kitnaad wordt afgewerkt. Deze kitnaad wordt niet aangebracht door Flakestrap.nl.

 

Onderdeel opdracht aanvaarding:

Wat is het termijn waarbinnen ik nog kan afzien van de aankoop?
Als particulier kunt u 8 werkdagen voor de plaatsingsafspraak kosteloos annuleren. Kiest u voor gespreid betalen gelden er andere voorwaarden. Bij het niet tijdig afmelden wordt het afmeldtarief in rekening gebracht. Afmelden kan schriftelijk of per e-mail, let op de afmelding is definitief zodra u deze bevestigd hebt gekregen van Flakestrap.nl.   

 

Onderdeel onderhoud:

Hoe moet de flakestrap schoongemaakt en onderhouden worden?
Met een PH-neutraal schoonmaakmiddel, water en doek kunt u de Flakestrap schoonmaken. Bij oplevering van uw Flakestrap ontvangt u een helder en bondig onderhoudsadvies.

Service

5 jaar garantie
Deskundig advies
Vrijblijvende offerte

Over ons

De Enssieg groep is actief in industriële en design gietvloeren, bouwchemie, DHZ-producten en trapbekleding.

© Copyright 2021 Enssieg Groep B.V. | Partners | Pers | Leveringsvoorwaarden | Disclaimer | FAQ | Contact | Sitemap